Commissies

De commissies zijn ontzettend belangrijk voor Westend. Binnen de commissies werken leden met vereende krachten aan verschillende aspecten gerelateerd aan de vereniging zelf, zoals fondsenwerving, of aan productiegerelateerde zaken zoals decor en kleding. Ieder lid draagt actief bij aan één of meer commissies.  

Decor & Logistiek

De decor & logistiek commissie verzorgt alle voor de productie benodigde decors. Iedere zaterdag wordt aan de mooiste decors gewerkt voor alle voorstellingen. De ideeën uit het hoofd van de regisseuse worden gerealiseerd om het publiek mee te nemen naar verschillende plaatsen, binnen en buiten. Van ontwerp tot bouw, van zagen en timmeren tot schilderen – deze commissie heeft het allemaal in huis. Voor ‘Verzet op Zolder’ en ‘Stil Verzet’ is bijvoorbeeld de skyline van Hoorn gemaakt van honderden houten latjes. De commissie zorgt ook voor het transport van en naar het theater.

Kleding, Kap & Grime

Deze commissie bekommert zich om de kostuums. Zij organiseren bijvoorbeeld pasmomenten. De meeste kleding wordt gehuurd of geleend, maar ook de naaimachine komt regelmatig om de hoek kijken. Zo wordt ervoor gezorgd dat het plaatje op het podium past in de tijd en in het beeld van de regisseusse. De kap & grime gaat pas echt los in het theater! De commissie zorgt ervoor at de spelers er op hun mooist uitzien tijdens de voorstellingen en dat de kap en grime aansluit bij de tijd waarin de musical zich afspeelt. De speciale theatermake-up (grime) en de negentiende-eeuwse kapsels vormen voor hen geen probleem. 

Rekwisieten

De rekwisietencommissie verzorgt alle rekwisieten die nodig zijn voor de voorstelling. Het gaat daarbij dus om alle spullen die door de spelers gebruikt worden om hun spel te versterken. Meubilair, bierglazen in de kroeg, koopwaar op de markt… En als echte koopjesjagers altijd binnen het budget. 

Sponsoring en fondsenwerving

Deze commissie draagt zorg voor sponsor- en fondsenwerving (inclusief de verkoop van advertenties in het programmaboekje). Wilt u ook een bijdrage leveren? Kijk dan op deze pagina

PR

Bewaren De PR-commissie verzorgt de hele PR rondom de productie en de vereniging. Zij houden zich bezig met naamsbekendheid en de kaartverkoop. Zij schrijven persberichten, maken het reclamemateriaal en beheren de sociale media (Facebook en Instagram) van de vereniging. Zo zetten zij zich in om een zo groot mogelijk publiek te werven voor onze voorstellingen – want zonder publiek geen voorstelling!

Loterij

Deze leden verzorgen de loterij die in de pauze van de voorstellingen wordt gehouden. Prijzen verzamelen, coördinatie van de lotenverkoop door de leden en het klaarmaken en beheren van de prijzentafel: het hoort er allemaal bij. Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren