Lid worden?

Lid worden van Westend

Spelen in musicalvereniging Westend is ontzettend leuk en leerzaam. Westend draagt zorg voor de totale productie. Daar is veel vertrouwen en samenwerking voor nodig onder de leden. Daarom vragen wij een hoge dosis inzet, enthousiasme en passie van iedereen die mee wil spelen. Naast repeteren houden onze leden zich ook bezig met het vervaardigen van decors, verzorgen van kostuums en rekwisieten, maar ook met het werven van sponsoren. Dit gebeurt in diverse commissies onder leiding van de productieleider en het bestuur.


Open avond

Elk jaar in januari hebben we een open avond. Dan kan iedereen die wel eens wil zien hoe het er tijdens zo’n repetitie van Westend nou aan toe gaat, vrij langskomen. Het perfecte moment om te zien of Westend iets voor jou is! Wil je je aanmelden voor de open avond? Mail naar secretaris@westendhoorn.nl, dan ontvang je een uitnodiging als het bijna zover is.

Auditie

Bij de start van een nieuw speelseizoen is Westend op zoek naar nieuwe leden, van alle leeftijden. Zeker mannen zijn altijd welkom! De  minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar*. Ben je nog géén zestien, dan kun je meedoen bij Westend Junior. In sommige gevallen spelen junioren in de volwassen producties mee als kindercast. Als je mee wilt spelen en zingen in het koor (ensemble), dan vraagt de dirigent je om even voor te zingen, ook een stemtest genoemd. Voor de solistenrollen dient apart auditie gedaan te worden. Alle informatie hierover wordt tijdens de repetities, voorafgaand aan deze avond, bekend gemaakt.

* Ben je zestien bij de voorstelling, dan kan je nog geen rol krijgen en speel je in het ensemble.


Repeteren

We repeteren elke maandagavond van 20:00 uur tot 22:30 uur. Als de voorstelling nadert wordt er ook een enkele keer op zondag gerepeteerd. De solisten hebben incidenteel extra repetities. Deze worden in overleg ingepland en aan de solisten bekend gemaakt. Adres repetitieruimte: Achter de Vest 34, Hoorn.

Voorstellingen

Traditiegetrouw vinden onze voorstellingen in november plaats in de grote zaal van Schouwburg Het Park in Hoorn. We spelen het ene jaar in de Hamletzaal en het andere jaar in de Othellozaal.