Westend junior – geschiedenis

Musicalvereniging Westend is in 2002 opgericht na doorgestart te zijn uit Musicalvereniging West-Friesland (MVWF). Hierdoor kan Westend bogen op een uiterst succesvol verleden. MVWF is opgericht in oktober 1979 en wist na de eerste musicalproductie in 1980 elk jaar een breed publiek te trekken. Een aantal leden zijn nog steeds of alweer actief bij Westend.

In 1987 ontstond het idee om MVWF uit te breiden met een jeugdmusicalgroep en zo werd in dat jaar Jeugdtheater Hoorn opgericht. Jeugdtheater Hoorn wist een grote groep jongeren op de been te brengen, die zo hun droom om op te treden in een “echte” musical, waar konden maken. In 1988 presenteerde Jeugdtheater Hoorn haar eerste productie: ´De Spettershow´. Daarna volgden ruimt tien producties, waaronder ‘The Sound of Music´ in 1992 en ‘My Fair Lady´ in 1993, waarna in 2000 helaas de laatste voorstelling van deze jeugdgroep plaatsvond. Maar nu, 15 jaar later, is de jeugd weer terug bij Westend. Vol trots presenteert Westend junior ….

2015 – Kruistocht in Spijkerbroek Op 30 en 31 mei brachten we de musical ‘Kruistocht in Spijkerbroek” op de planken van Wijkcentrum De Huesmolen. In Kruistocht in Spijkerbroek stapt de vijftienjarige Dolf als proefpersoon in een tijdmachine. Hij belandt in de Middeleeuwen. Daar komt hij midden in een kinderkruistocht: achtduizend kinderen op weg van Keulen naar Jeruzalem, om de stad te bevrijden van de Saracenen. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen bij het trotseren van hoge bergen, infectieziekten en aanvallen van rovende ridders. Naarmate de kruistocht vordert, realiseert Dolf zich meer en meer dat het gevaar niet van buitenaf komt, maar zich in de kruistocht zelf bevindt… Lees hier de recensie van deze geweldige voorstelling!

2016 – Annie jr. Op 28 en 29 mei speelden de junioren hun tweede musical “Annie jr” in Wijkcentrum De Huesmolen. Bekend als één van de meest succesvolle musicals van de afgelopen jaren, is dit het hartverwarmende verhaal van Annies avonturen: haar ontsnapping uit het weeshuis en de slechte mevrouw Hannigan naar een nieuw leven met meneer Warbucks. Westend Junior haalde Annie in deze versie naar onze tijd. Een moderne, stoere meid die, net als haar vriendjes en vriendinnetjes die samen met haar in het weeshuis wonen, droomt van een leven in een gezin. Haar ouders hebben immers gezegd haar snel weer op te komen halen…. Wanneer de rijke meneer Warbucks dan besluit dat het goed is voor zijn imago om tijdelijk een wees(jongen) onder zijn hoede te nemen en zijn P(ersonal) A(ssistant) Grace terugkomt met Annie, begint het grote avontuur pas echt…

2017 – Aladdin jr. In het mythische Arabische koninkrijk Agrabah dromen de aardige straatboef Aladdin en zijn aapje Abu van een ontsnapping aan hun leven op straat. De vrijgevochten dochter van de sultan, prinses Jasmine, verlangt ook naar een vlucht uit haar leven omdat ze bijna 16 is en dan een prins moet kiezen om mee te trouwen. Gekleed als arme vrouw verlaat ze stilletjes het paleis en ontmoet Aladdin die smoorverliefd op haar wordt. Maar het duurt niet lang voordat ze wordt gevonden en terug moet naar het paleis. Het noodlot slaat toe en Aladdin wordt opgepakt door de kwade tovenaar van de sultan, Jafar, om een magische lamp terug te halen uit de diepe Grot der Wonderen. Hij wrijft één keer over de lamp en ontmoet de hipste en meest onvoorspelbare geest die je je maar kunt voorstellen, en krijgt zelf maar liefst drie wensen! Samen gaan Aladdin en de Geest op een magische en avontuurlijke reis op een vliegend tapijt om de lamp zelf te houden en uit de grijpgrage handen van Jafar te houden, én om het hart van Jasmine te veroveren.

2018 – Peter Pan, het echte verhaal. In het oude Londen woont de familie Darling. De oudste dochter Wendy leest haar broertjes John en Michael iedere avond voor. Verhalen die tot de verbeelding spreken op hun eigen eiland der fantasieën: Nimmerland. Op een avond vliegen Peter en zijn elfje Tinkerbel de kinderkamer van de Darlings binnen. Peter bekijkt de slaapkamer alsof hij er nog nooit eerder een heeft gezien. Waarom zou je `s nachts in je saaie bed blijven liggen als je ook echte avonturen kunt beleven? Peter neemt de kinderen mee en samen vliegen ze door de nacht, op weg naar Nimmerland. Daar ontmoeten ze de Verloren Kinderen en staan ze oog in oog met wrede piraten, bloeddorstige zeemeerminnen en heldhaftige indianen. Nimmerland blijkt gehuld in gruwelijke schoonheid. Ze komen erachter dat wanneer je gelooft in de wereld van wensen en de kracht van geluk, er geen enkele grens bestaat!

2019 – Beauty and the beast jr. Op een winterdag klopt een oud vrouwtje aan bij het kasteel van een jonge, arrogante prins voor wat beschutting tegen de kou. Ze geeft hem één enkele roos als betaalmiddel. De prins weigert haar verzoek. Dan verandert ze in een beeldschone tovenares en spreekt een gruwelijke betovering uit over het kasteel. De roos die de prins heeft gekregen, is een betoverde roos. Als hij voordat het laatste blad valt niet heeft leren liefhebben, zullen zij altijd verdoemd blijven.

2020 – Anders Een korte productie in presentatievorm


2021 – De Kleine Zeemeermin