Eerste keer op het podium

Na jarenlang in de zaal gezeten te hebben, speelt Jonice nu voor het eerst mee met Westend. Dat niet alleen, het is zelfs haar allereerste podiumervaring! En de zenuwen beginnen langzaam te komen. Nog maar 4,5e week, en dan staan we op de planken van Schouwburg het Park met Zorro de Musical! 

Het doek gaat open, de spots vinden het toneel en het orkest begint te spelen. Mijn eerste optreden in Het Park gaat beginnen! Na bijna een jaar aan spel-, zang- en dansrepetities sta ik met Westend in november twee dagen op de planken.

Het is voor mij de eerste keer dat ik meespeel in een musical, de musical in groep 8 natuurlijk niet meegerekend. En dan gelijk de eerste keer op zo’n groot podium als in de schouwburg maakt het toch wel erg spannend. In het begin kon ik mezelf nog voorhouden dat de voorstellingen nog heel ver weg zijn en dat ik tegen die tijd m’n zenuwen al lang onder controle heb. Inmiddels hebben we nog een maand om ons voor te bereiden. Langzaamaan begin ik het toch wel erg spannend te vinden nu het zo dichtbij komt. Nog maar even heel hard bezig met de voorbereidingen de laatste paar weken.

Je beseft namelijk pas hoeveel tijd er in de voorbereiding van een musical gaat zitten tot je zelf bij een vereniging zit. Ik ga al jaren naar de voorstellingen van Westend, zoals Petticoat, Ciske, The Wiz en Titanic. Maar dit jaar ben ik erachter gekomen dat het hard werken is om een voorstelling goed neer te zetten zoals Westend elk jaar doet. Danspasjes en zang zijn de eerste dingen die bij je naar boven komen. Maar er wordt buiten de repetities ook veel geoefend. En vergeet niet alle commissies die zorgen voor de kleding, het decor en alles wat er bij een voorstelling komt kijken.

Westend is een zo’n leuke, gezellige groep met allemaal enthousiaste en gepassioneerde mensen die er vol voor gaan om van Zorro een fantastische show te maken. Dát zorgt er voor dat ik straks het podium op durf. Jij komt toch ook kijken?

  • 18 oktober 2016
  • Daphne de Groot