Behind the scenes bij Rekwisieten

Achter de schermen gebeurt er een hele hoop bij een musicalvereniging. Zo ook bij ons! Buiten de wekelijkse repetities en het productieweekend om, moet er namelijk veel gebeuren om een succesvolle voorstelling neer te kunnen zetten. Daarvoor hebben we verschillende commissies. Een daarvan is de Rekwisieten commissie – die zich, zoals de naam al verraadt, bezig houdt met het bijhouden en vergaren van de juiste rekwisieten om op het podium te kunnen gebruiken tijdens onze producties.

Wat zijn rekwisieten?

Laten we even helemaal uitzoomen en bij het begin beginnen. Want wat zijn rekwisieten precies? Nou, tijdens een musical hebben we natuurlijk allerlei zaken nodig om het verhaal levendig te maken. Uiteraard is het decor (waar we een geheel eigen commissie voor hebben!) daarbij heel belangrijk, maar ook alle losse objecten die nodig zijn in het verhaal zijn hierbij vitaal. Denk aan meubilair om een scène te kunnen zetten, of glazen waaruit personages drinken. Het kunnen dus zowel voorwerpen zijn die vastgehouden worden door de spelers, áls zaken die op het toneel geplaatst worden. Een breed scala, en erg belangrijk om een voorstelling te kunnen neerzetten. Daarom hebben we er een commissie voor die zich hier volledig op focust!

Even voorstellen…

Op dit moment bestaat onze Rekwisieten commissie uit 5 leden: Peter, Sjors, Rachel, Els en Selina. Zij zijn gezamenlijk dus verantwoordelijk voor de rekwisieten, en zorgen ervoor dat alle benodigdheden tijdens de productie aanwezig en vindbaar zijn. Handig, toch?

Het moge duidelijk zijn – deze commissie is dus bezig met het noteren van de benodigde voorwerpen en het vergaren hiervan. Bijvoorbeeld door nieuwe rekwisieten te kopen/huren, of door benodigdheden te lenen van spelers (of iemand uit hun kringen) of natuurlijk van zusterverenigingen!

Inventarisatie

Om duidelijk te hebben wat we wel en niet zelf al in handen hebben, is het belangrijk om hiervan een lijst bij te houden. Vorige week is de commissie daarom tussen de stoelen, borden en kleden gaan zitten om een inventarisatie te maken van alle rekwisieten die we op dit moment tot onze beschikbaarheid hebben. Zo weten ze nu precies wat ze nog zullen moeten regelen voor aankomende voorstelling. En natuurlijk wat we eventueel beschikbaar hebben voor onze zusterverenigingen!

Komt u ook kijken in november? Zodra de kaartverkoop is begonnen, delen we uiteraard informatie met u. Houd onze website en/of socials goed in de gaten! 

  • 5 april 2023
  • PR Westend