Kaartverkoop “verzet op zolder” 3 juni van start!

Kaartverkoop “verzet op zolder” 3 juni van start!

Musicalvereniging Westend viert 40-jarig bestaan

Musical over verzet, moed en hoop

Hoorn – Westend bestaat 40 jaar! Waar de West-Friese musicalvereniging normaal gesproken bekende musicals brengt als Zorro, Oliver en Wat zien ik?!, slaan ze speciaal voor dit jubileumjaar een nieuwe weg in met twee eigen producties. Onder regie van Ineke de Geus brengt Westend Verzet op Zolder en Stil Verzet, twee producties die speciaal voor de vereniging geschreven zijn.


Komend jaar kijkt de wereld terug op 75 jaar bevrijding. Scriptschrijver Marc-Peter van der Maas kreeg daarom de opdracht mee om twee producties te schrijven over de Tweede Wereldoorlog, en deze deels te baseren op waargebeurde feiten uit Hoorn. Zo is in één van de producties de moord op een Duitse commandant in kapperszaak Groot een belangrijke verhaallijn, net als de executie van vijf Amsterdamse verzetsstrijders die daarop volgde.

Boodschap van hoop

Tegenwoordig lijkt het heel makkelijk om terug te kijken op de oorlog en te oordelen over de mensen van toen en de keuzes die ze maakten. Maar als je er middenin zit, is het helemaal niet zo simpel. Verzet op Zolder en Stil Verzet trekken parallellen naar onze tijd, naar een maatschappij waar populisme en verdeeldheid wederom hoogtij vieren. Het houdt een spiegel voor. Maar bovenal geeft het een boodschap mee van hoop, geloof in de medemens en vertrouwen in de toekomst.

Verzet op Zolder – het verhaal

Sinds jaar en dag is toneelvereniging ‘Op Zolder’ een begrip in Hoorn. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, besluiten de leden van de vereniging verzet te tonen op de enige manier die ze goed kennen: theater maken. Met humor en satire verzetten zij zich tegen de Duitse overheersing. De oorlog blijft maar duren en de sfeer in de stad wordt grimmiger. Het sterke blok, de principes en de saamhorigheid binnen de vereniging beginnen scheurtjes te vertonen..

Verzet op zolder is een musical over vriendschap, moed en verraad. Over goed en kwaad in een tijd waarin ‘goed’ en ‘kwaad’ voor iedereen anders is.

Kaartverkoop via website van Het Park of via onze website

  • 31 mei 2019
  • Daphne de Groot