Backstage blog

‘Je doet gewoon alsof’

Rik Adema speelt Zorro. Een meesterlijke rol met veel zang, dans, acteren, schermen en andere stunts: ga er maar aan staan! Gisteren, anderhalve week voor de voorstelling, vroeg iemand mij “Hé Rik! Begin je al zenuwachtig te worden?” Ik reageer met: “Zenuwachtig? Nee natuurlijk niet!” Het is een antwoord dat je net zo makkelijk geeft als; “Ja goed! Met jou?”. Maar ondertussen. Alles zit in mijn hoofd. De opkomsten, de teksten, de noten, de choreografie van het dansen en die van het schermen. En toch, wat als de zenuwen er wel inschieten en ik daardoor dingen vergeet? Ik kende ooit…
Lees verder

Schildercommissie: de eindsprint!

In deze backstage blog van Sylvia (hoofd van de schildercommissie), zie je de eindsprint van de decor- en schildercommissie! Op een wel héél bijzondere avond … …
Lees verder

‘Waar stopte Luisa en begon Daphne?’

In deze Backstage blog vertelt Daphne over het neerzetten van haar rol Luisa, de jeugliefde van Zorro. Ik kijk in de spiegel. Schraap mijn keel, span en ontspan mijn spieren en maak mijn gewrichten los. Ik heb me nog nooit zo fit gevoeld als nu. Er valt een deken van kalmte over me heen. Ik ben er klaar voor. En ik zet mijn lied in. Voor de 1000e keer. Het afgelopen jaar is bizar geweest. Hogere pieken dan ik voor mogelijk gehouden had, maar ook diepe dalen. Nog nooit hield ik zoveel van ‘mijn’ Westend. De vereniging die mij sterk…
Lees verder

Eerste keer op het podium

Na jarenlang in de zaal gezeten te hebben, speelt Jonice nu voor het eerst mee met Westend. Dat niet alleen, het is zelfs haar allereerste podiumervaring! En de zenuwen beginnen langzaam te komen. Nog maar 4,5e week, en dan staan we op de planken van Schouwburg het Park met Zorro de Musical!  Het doek gaat open, de spots vinden het toneel en het orkest begint te spelen. Mijn eerste optreden in Het Park gaat beginnen! Na bijna een jaar aan spel-, zang- en dansrepetities sta ik met Westend in november twee dagen op de planken.
Lees verder